Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Canal Blog
7 août 2012

Enlaces recomendados: Hostal en Barcelona Hostal

Enlaces recomendados:
 
 Hostal en Barcelona Hostal Ramos

Κοινωνικό Δίκτυο

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι κοινωνικές δομές που αποτελείται από ομάδες ανθρώπων, που συνδέεται με ένα ή περισσότερα είδη των σχέσεων, όπως η φιλία, η συγγένεια, ή που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα conocimientos.Para online πλατφόρμες επικοινωνίας,


Η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων εξετάζει την κοινωνική δομή χρησιμοποιώντας Θεωρία Γραφημάτων και τον εντοπισμό των φορέων ως "κόμβοι" ή "κορυφές" και τις σχέσεις ως "δεσμών" ή "άκρες". Η δομή του προκύπτοντος γράφημα συχνά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Όπως αναφέρθηκε, μπορεί να υπάρχουν πολλοί τύποι των δεσμών μεταξύ των κόμβων. Η διεπιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι τα κοινωνικά δίκτυα λειτουργούν σε πολλά επίπεδα, από οικογενειακές σχέσεις σε σχέσεις statewide οργανισμούς (στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για πολιτικά δίκτυα), που παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας και ο βαθμός στον οποίο τα άτομα ή τους οργανισμούς να επιτύχουν τους στόχους τους ή να επηρεάζονται.

We recommend visiting these web directories: 

Relevantdirectory.comRelevantdirectory.co.ukRelevantdirectory.ca
Relevantdirectory.usRelevantdirectory.eu 

Στην απλούστερη μορφή του, ένα κοινωνικό δίκτυο είναι ένας χάρτης της όλες τις σχετικές συνδέσεις μεταξύ μελέτησε όλους τους κόμβους. Μιλάμε εδώ δικτύων "κοινωνιοκεντρικές" ούτε να "ολοκληρωθεί". Μια άλλη επιλογή είναι να προσδιορίζουν το δίκτυο, που περιλαμβάνει ένα πρόσωπο (σε διαφορετικά κοινωνικά πλαίσια στα οποία αλληλεπιδρούν), οπότε μιλάμε για «προσωπικό δίκτυο».

Το κοινωνικό δίκτυο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση του κοινωνικού κεφαλαίου (δηλαδή η αξία που ένα πρόσωπο αποκτά την προσβάσιμους πόρους μέσω του κοινωνικού δικτύου τους). Αυτές οι έννοιες που εμφανίζονται, συχνά σε ένα διάγραμμα όπου οι κόμβοι είναι τα σημεία και βρόχους, τις γραμμές.

FlywestInclusiveeurope, FreeblogwebOliProjectinSnipesmovieHumanrightsscotland
BreconbootcampEc.

Ανάλυση των κοινωνικών δικτύων

 

Παράδειγμα ενός κοινωνικού δικτύου διάγραμμα. Ο κόμβος με την υψηλότερη διαμεσολάβηση κεντρική επισημαίνεται με κίτρινο χρώμα.
Η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων (που σχετίζονται με τη θεωρία του δικτύου) έχει αναδειχθεί ως μια βασική προσέγγιση στις σύγχρονες κοινωνικές επιστήμες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η κοινωνιολογία, ανθρωπολογία, κοινωνική ψυχολογία, οικονομία, γεωγραφία, πολιτική επιστήμη, Scientometrics, μελέτες της επικοινωνίας, οργανωτικές μελέτες και κοινωνιογλωσσολογία. Έχει κερδίσει επίσης σημαντική στήριξη στη φυσική και τη βιολογία, μεταξύ άλλων.
Στην καθημερινή γλώσσα χρησιμοποιείται ελεύθερα την ιδέα του «κοινωνικού δικτύου» για πάνω από έναν αιώνα για να υποδηλώσει συγκρότημα σύνολα των σχέσεων μεταξύ των μελών των κοινωνικών συστημάτων σε όλες τις διαστάσεις, από την διαπροσωπική σε διεθνές επίπεδο. Το 1954, ανθρωπολόγος Ι. Μάντσεστερ Σχολείο Α. Barnes άρχισαν να χρησιμοποιούν συστηματικά τον όρο να δείξουν τα πρότυπα των βρόχων, που καλύπτει τις έννοιες που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά από τους κοινωνικούς επιστήμονες: οριοθετείται ομάδες (π.χ., φυλές, οικογένειες) και κοινωνικών κατηγοριών (π.χ., φύλο, εθνικότητα). Ακαδημαϊκά και S.D. Berkowitz, ο Stephen Borgatti, Ronald Burt Burt, Kathleen Κάρλεϊ Κάρλεϊ, Μάρτιν Everett, Κάθριν Φάουστ, Linton Freeman, Mark Granovetter Granovetter, Ντέιβιντ Knoke, Ντέιβιντ Krackhardt Krackhardt, ο Peter Marsden, Nicholas Mullins, Anatol Ράποπορτ Ράποπορτ, Stanley Wasserman, Barry Wellman Wellman R. Douglas R. Λευκή Λευκό, Λευκό και Harrison Λευκό επεκτείνει τη χρήση της συστηματικής ανάλυσης των κοινωνικών δικτύων.
Η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων αυξήθηκε από μια υποβλητική αλληγορία για να γίνει μια αναλυτική προσέγγιση και ένα παράδειγμα, με τις θεωρητικές αρχές, τις μεθόδους της, το λογισμικό λογισμικό ανάλυσης του δικτύου για την ανάλυση των κοινωνικών δικτύων και των γραμμών της έρευνας τους. Οι αναλυτές μελετώντας την επίδραση όλων των τμημάτων και αντίστροφα, το αποτέλεσμα της επιλεκτικής δράσης των ατόμων στο δίκτυο, από τη δομή της σχέσης και του ατόμου, από τη συμπεριφορά του σε στάση. Όπως αναφέρθηκε αυτές γίνονται επίσης και σε πλήρη δίκτυα, όπου οι δεσμοί είναι συγκεκριμένες σχέσεις σε έναν ορισμένο πληθυσμό, ή σε προσωπικά δίκτυα (επίσης γνωστή ως εγωκεντρικός δίκτυα, ενώ δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμα), όπου μελετάμε "προσωπική κοινότητες "2 Η διάκριση μεταξύ των δικτύων / συνολική και πλήρη προσωπικά δίκτυα / εγωκεντρική εξαρτάται πολύ περισσότερο από την ικανότητα του αναλυτή για τη συλλογή δεδομένων και πληροφοριών. Δηλαδή, για ομάδες όπως οι επιχειρήσεις, τα σχολεία ή επιχειρήσεις με συμμετοχή, ο αναλυτής αναμένει να έχουν πλήρη πληροφόρηση σχετικά με το ποιος είναι στο δίκτυο, όλοι εγώ και αλλάζει τους πιθανούς συμμετέχοντες. Η προσωπική μελέτη / εγωκεντρική διεξάγονται συνήθως όταν οι ταυτότητες ή εγώ είναι γνωστό, αλλά δεν τους ετερότητα. Οι μελέτες αυτές επιτρέπουν εγώ να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του αλλάζει τους και δεν υπάρχει καμία προσδοκία ότι τα διαφορετικά σύνολα εγώ ή αλλάζει συνδέονται μεταξύ τους.

 

Μια άλλη σχηματική αναπαράσταση ενός κοινωνικού δικτύου.
Ένα δίκτυο που χτίστηκε από μια χιονόμπαλα αναφέρεται στην ιδέα ότι οι αλλάζει εντοπίζονται σε μια έρευνα από μια σειρά αρχικών Εγώ (μηδέν ρεύμα) και εγώ τα ίδια αλλάζει γίνει στο κύμα 1 και διορίζει άλλα Επιπλέον αλλάζει και ούτω καθεξής μέχρι το ποσοστό των νέων αλλάζει αρχίζει να μειώνεται. Αν και υπάρχουν αρκετές υλικοτεχνική περιορισμούς στη διεξαγωγή μελετών χιονοστιβάδας πρόσφατη εξέλιξη είναι να εξετάσει υβριδικά δίκτυα, στα οποία εγώ σε πλήρη δίκτυα μπορεί να ορίσει αλλάζει οποίοι διαφορετικά δεν θα αναγνωρίζονται, επιτρέποντάς τους να είναι ορατά σε όλους red.3 εγώ του υβριδικού δικτύου μπορεί να είναι πολύτιμη για να εξετάσει συνολικά τα δίκτυα / ολοκληρώσει την προσδοκία ότι υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες περιλαμβάνουν, εκτός από τις προσδιοριζόμενες επίσημα. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας εργάζονται συχνά με εξωτερικούς συμβούλους, οι οποίοι αποτελούν μέρος ενός δικτύου που δεν μπορεί να καθοριστεί πλήρως πριν από τη συλλογή δεδομένων.
Στην ανάλυση των κοινωνικών δικτύων, παρουσιάζει αρκετές αναλυτικές τάσεις:


Κανένα μέρος της υπόθεσης ότι οι φραγμοί είναι κοινωνικές ομάδες: η προσέγγιση είναι ανοικτή στη μελέτη καθορίζονται λιγότερο κοινωνικά συστήματα, από nonlocal κοινότητες να συνδέσεις μέσω των ιστοτόπων.


Αντί θεραπεία των ατόμων (άτομα, οργανισμούς, κράτη) ως διακριτές μονάδες ανάλυση επικεντρώνεται στο πώς η δομή των σχέσεων επηρεάζει τα άτομα και τις σχέσεις τους.


Σε αντίθεση με τις αναλύσεις που υποθέτουν ότι η κοινωνικοποίηση των κανόνων καθορίζει τη συμπεριφορά, η ανάλυση των δικτύων χρησιμοποιείται για να παρατηρήσουμε το βαθμό στον οποίο η δομή και η σύνθεση των σχέσεων μεταξύ ατόμων επηρεάζει τους ισχύοντες κανόνες.

Το σχήμα του σε ένα κοινωνικό δίκτυο βοηθά καθορίζουν τη χρησιμότητα του δικτύου για τα μέλη του. Τα μικρότερα δίκτυα και αυστηρότερες, ενδέχεται να είναι λιγότερο χρήσιμο για τα μέλη τους από τα δίκτυα με πολλές χαλαρές συνδέσεις (αδύναμος κρίκος) με τους ανθρώπους έξω από το κύριο δίκτυο. Τα πιο ανοικτά δίκτυα με πολλούς ασθενείς δεσμούς και κοινωνικές σχέσεις είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν νέες ιδέες και ευκαιρίες για τα μέλη τους από κλειστά δίκτυα με πολλές περιττές δεσμούς. Με άλλα λόγια, μια ομάδα φίλων που κάνουν μόνο πράγματα μεταξύ τους και μοιράζονται την ίδια γνώση και τις ευκαιρίες. Μια ομάδα ατόμων με συνδέσεις με άλλες κοινωνικές κόσμους είναι πιθανό να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα των πληροφοριών. Είναι καλύτερα για την ατομική επιτυχία να έχουν συνδέσεις με μια ποικιλία από δίκτυα παρά πολλές συνδέσεις μέσα σε ένα ενιαίο δίκτυο. Ομοίως, άτομα που μπορεί να ασκήσει επιρροή ή να ενεργούν ως μεσάζοντες, στα κοινωνικά δίκτυα τους, μια γέφυρα ανάμεσα σε δύο δίκτυα που δεν συνδέονται άμεσα (ονομάζεται συμπληρώνοντας τις διαρθρωτικές τρύπες).


Η δύναμη της ανάλυσης των κοινωνικών δικτύων είναι η διαφορά της από τις παραδοσιακές σπουδές στις κοινωνικές επιστήμες, που υποθέτουν ότι οι ιδιότητες των επιμέρους φορέων, είτε φιλική ή εχθρική, έξυπνος ή χαζός, κ.λπ.-είναι αυτό που έχει σημασία. Η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων παράγει ένα όραμα που είναι τόσο συμπληρωματική και εναλλακτική, στα οποία οι ιδιότητες των ατόμων είναι λιγότερο σημαντικές από τις σχέσεις και τις διασυνδέσεις με άλλους φορείς στο πλαίσιο του δικτύου. Αυτή η προσέγγιση έχει αποδειχθεί χρήσιμη για την εξήγηση των πολλών πραγματικό κόσμο των φαινομένων, αλλά αφήνει λιγότερο χώρο για την ατομική δράση και την ικανότητα των ανθρώπων να επηρεάσουν την επιτυχία τους σε μεγάλο βαθμό με βάση τη δομή του δικτύου σας.


Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να εξετάσει πώς οι οργανισμοί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, που χαρακτηρίζουν τις πολλές άτυπες συνδέσεις ότι τα στελέχη του συνδέσμου μαζί, καθώς και ενώσεις και τις συνδέσεις μεταξύ των εργαζομένων των διαφόρων οργανισμών. Για παράδειγμα, η εξουσία στους οργανισμούς έρχεται συχνά περισσότερο από το βαθμό στον οποίο ένα άτομο μέσα σε ένα δίκτυο είναι στο κέντρο της πολλές σχέσεις, πραγματική εργασία σας. Κοινωνικά δίκτυα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη προσωπικού στο πλαίσιο της εμπορικής επιτυχίας και της απόδοσης στην εργασία. Τα δίκτυα είναι τρόποι με τους οποίους οι εταιρείες συλλέγουν πληροφορίες, αποθαρρύνουν τον ανταγωνισμό και συμπαιγνία για τον καθορισμό των τιμών ή των πολιτικών.


Ιστορία της ανάλυσης των κοινωνικών δικτύων


Linton Freeman έχει γράψει την ιστορία του με την πρόοδο των κοινωνικών δικτύων και ανάλυση των κοινωνικών δικτύων.


Πρόδρομες ουσίες των κοινωνικών δικτύων στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα περιλαμβάνουν Emile Durkheim και Ferdinand Tönnies. Tönnies υποστήριξε ότι οι κοινωνικές ομάδες μπορεί να υπάρχει είτε ως προσωπική και άμεση κοινωνικών δεσμών που συνδέουν τα άτομα που μοιράζονται αυτές τις αξίες και τις πεποιθήσεις (Gemeinschaft), ή ως επίσημη και καθοριστική κοινωνικοί δεσμοί (Gesellschaft). Ντιρκάιμ έδωσε καμιά εξήγηση ατομικιστικό κοινωνικό γεγονός, υποστηρίζοντας ότι κοινωνικά φαινόμενα προκύπτουν όταν αλληλεπιδρούν άτομα αποτελούν μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να εξηγηθεί με όρους από τα χαρακτηριστικά των επιμέρους φορέων. Διάκριση μεταξύ μιας παραδοσιακής κοινωνίας, με «μηχανική αλληλεγγύη» - η οποία επικρατεί αν μειωθούν στο ελάχιστο των ατομικών διαφορών, και μια σύγχρονη κοινωνία με «οργανική αλληλεγγύη» - η οποία αναπτύσσει τη συνεργασία μεταξύ των διαφοροποιημένων άτομα με ανεξάρτητους ρόλους.


Εν τω μεταξύ, Georg Simmel στις αρχές του εικοστού αιώνα, ήταν ο πρώτος μελετητής να σκεφτεί άμεσα την άποψη των κοινωνικών δικτύων. Εξετάσεις τους δείχνουν τη φύση του το μέγεθος του δικτύου και την πιθανότητα αλληλεπίδρασης της αλληλεπίδρασης σε δίκτυα διακλαδισμένης αδύνατο σημείο του, παρά σε ομάδες. (Simmel, 1908/1971).

 

Μετά από μια παύση κατά τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, υπήρχαν τρεις κύριες παραδόσεις σε κοινωνικά δίκτυα. Στη δεκαετία του 1930, Λ. Moreno J.L. Moreno πρωτοστάτησε στην συστηματική καταγραφή και ανάλυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης σε μικρές ομάδες, ειδικά τάξεις και ομάδες εργασίας (κοινωνιομετρία), ενώ μια ομάδα του Χάρβαρντ με επικεφαλής τον W. Lloyd Warner Lloyd Warner και τον Elton Mayo διερευνηθούν Μαΐου διαπροσωπικές σχέσεις στο χώρο εργασίας. Το 1940, στην ομιλία του στο Βρετανικό ανθρωπολόγους, AR Ράντκλιφ-Μπράουν ζήτησε τη συστηματική μελέτη της networks.8 Ωστόσο, χρειάστηκαν περίπου 15 χρόνια πριν την παρούσα πρόσκληση ακολούθησε συστηματικά.


Η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων αναπτύχθηκε με τις μελέτες συγγένεια της Ελισάβετ Bott στην Αγγλία μεταξύ 1950 και τις μελέτες της αστικοποίησης της ομάδας ανθρωπολόγων από το Πανεπιστήμιο του Manchester (Μεγ. Gluckman παράλληλα και αργότερα Ι. Clyde Μίτσελ Κλάιντ Μίτσελ) μεταξύ 1950 και 1960, τη διερεύνηση των δικτύων κοινότητα στη Νότια Αφρική, την Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, Βρετανός ανθρωπολόγος SF Nadel Nadel κωδικοποιημένη Frederick μια θεωρία της κοινωνικής δομής που επηρέασαν αργότερα την ανάλυση του δικτύου.


Μεταξύ 1960 και 1970, ένας αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων εργάστηκε για το συνδυασμό των διαφόρων θεμάτων και παραδόσεων. Μία ομάδα ήταν οι μαθητές Ασπρούλη Harrison White στο Τμήμα Κοινωνικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ: Ιβάν Chase, Bonnie Erickson, Harriet Φρήντμαν, ο Mark Granovetter Granovetter, Νάνσυ Howell, Joel Levine, Νικόλαος Mullins, Τζον Padgett, Schwartz (κοινωνιολόγος ) Michael Schwartz και ο Barry Wellman Wellman. Άλλοι σημαντικοί άνθρωποι σε αυτήν την αρχική ομάδα ήταν ο Charles Tilly, ο οποίος επικεντρώθηκε σε δίκτυα στην πολιτική κοινωνιολογία και κοινωνικά κινήματα, και Stanley Milgram, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία των «έξι βαθμών χωρισμού." Mark Granovetter και Barry Wellman είναι μεταξύ των πρώην μαθητών του Λευκού οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί και διαδόθηκε ανάλυση των κοινωνικών δικτύων.


Αλλά ο Λευκός ομάδα δεν ήταν μόνος. Αλλού, άλλοι ερευνητές έχουν αναπτύξει μια σημαντική ανεξάρτητη εργασία: οι κοινωνικοί επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τη μαθηματική εφαρμογές, Πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνιας περίπου Linton Φρίμαν, όπως ο John Boyd, Σούζαν Φρίμαν, Κάθριν Φάουστ, Α. Kimball Romney Kimball Romney και Ντάγκλας Λευκό Λευκό, ποσοτικά αναλυτής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, όπως ο Joseph Galaskiewicz, Wendy Griswold, Edward Laumann, ο Peter Marsden, Martina Morris, και John Padgett, μελετητές και επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan, συμπεριλαμβανομένων Λιν Nan Lin και ο Everett Rogers Rogers. Στην δεκαετία του '70, ήταν μια ομάδα με προσανατολισμό ουσιαστική κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, σχετικά με πρώην μαθητές του Χάρισον Λευκό: SD Berkowitz, Harriet Φρήντμαν, Νάνσυ Λέσλι Χάουαρντ, Νάνσυ Howell, Lorne Tepperman και Barry Wellman Wellman, και συνοδεύεται, επίσης, την διακεκριμένου θεωρητικού μοντελιστής και την Anatol Ράποπορτ Ράποπορτ παιχνίδια. Όσον αφορά τη θεωρία, επέκρινε μεθοδολογικός ατομικισμός και η ομάδα με βάση την ανάλυση, υποστηρίζοντας ότι βλέπουν τον κόσμο από τη σκοπιά των κοινωνικών δικτύων παρέχει μια πιο αναλυτική μόχλευσης.


Στον κόσμο υπάρχουν περιοδικό της Λατινικής Αμερικής και web ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΚΤΥΑ, που στεγάζεται στο RED IRIS, που δημιουργήθηκε από το Διεθνές Δίκτυο Κοινωνικής πραγματοποιήθηκε στο Sitges, Βαρκελώνη, το 1998.


Έρευνα


Η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων έχει χρησιμοποιηθεί στην επιδημιολογία για να βοηθήσει να κατανοήσουν πώς τα πρότυπα της ανθρώπινης επαφής βοηθήσει ή να εμποδίσει την εξάπλωση των ασθενειών όπως το HIV σε έναν πληθυσμό. Η εξέλιξη των κοινωνικών δικτύων μπορεί μερικές φορές να προσομοιωθεί με τη χρήση του παράγοντα με βάση μοντέλα, παρέχοντας στοιχεία για την αλληλεπίδραση μεταξύ των κανόνων της επικοινωνίας, φήμη εξαπλώνεται και κοινωνική δομή.


Η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων μπορεί επίσης να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την επιτήρηση της μάζας - για παράδειγμα, η ευαισθητοποίηση Information Συνολικά Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση προέβη σε διεξοδική έρευνα σχετικά με τις στρατηγικές για την ανάλυση των κοινωνικών δικτύων για να καθορίσει αν οι πολίτες των ΗΠΑ ή δεν ήταν πολιτικές απειλές.


Η διάχυση των καινοτομιών διερευνά τη θεωρία των κοινωνικών δικτύων και ο ρόλος τους στον επηρεασμό της διάδοσης των νέων ιδεών και πρακτικών. Οι φορείς της αλλαγής και ηγέτης γνώμη συχνά έχουν μεγαλύτερο ρόλο στην ενθάρρυνση της υιοθέτησης καινοτομιών, αν και περιλαμβάνει επίσης παράγοντες που ενυπάρχουν στην καινοτομία.


Εν τω μεταξύ, ο Robin Dunbar Dunbar πρότεινε ότι το τυπικό μέτρο σε μια εγωκεντρική δίκτυο περιορίζεται σε περίπου 150 μέλη, λόγω των πιθανών όρια των δυνατοτήτων κανάλι της ανθρώπινης επικοινωνίας. Ο κανόνας αυτός προκύπτει από δια-πολιτισμικές μελέτες της κοινωνιολογίας και της ανθρωπολογίας, ιδίως όσον αφορά το μέγιστο μέγεθος του χωριού (στη σύγχρονη γλώσσα καλύτερα κατανοητή ως ένα οικολογικό χωριό). Αυτό είναι θεωρία στην εξελικτική ψυχολογία, όταν λέει ότι ο αριθμός μπορεί να είναι ένας τυχερός αριθμός όριο ή μέση ικανότητα του ανθρώπου να αναγνωρίσει τα μέλη και να συνεχίσει να συναισθηματικές εκδηλώσεις με όλα τα μέλη μιας ομάδας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οφείλεται στην παρέμβαση της οικονομίας και την ανάγκη να ακολουθήσει τα «καιροσκόπων», γεγονός που καθιστά ευκολότερο σε μεγάλες ομάδες να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της ζωής σε μια κοινότητα χωρίς να συμβάλλουν σε αυτά τα οφέλη.


Granovetter Mark Granovetter βρεθεί σε μια μελέτη ότι μεγάλος αριθμός των ασθενών δεσμών μπορεί να είναι σημαντική για την εύρεση πληροφοριών και την καινοτομία. Οι κλίκες έχουν την τάση να πιο ομοιογενή απόψεις και να έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Η τάση αυτή είναι ο λόγος για την αιμοφιλία, οι οποίες τα μέλη των κλίκες που πρώτα. Εντούτοις, παρομοίως, κάθε μέλος της κλίκας επίσης γνωρίζει τι άλλοι ξέρουν. Για να βρείτε νέες πληροφορίες ή ιδέες, τα μέλη κλίκα θα πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από αυτό σε άλλους φίλους και γνωστούς σας. Αυτό είναι ό, τι Granovetter ονομάζεται «δύναμη των ασθενών δεσμών."


Υπάρχουν και άλλες χρήσεις του όρου κοινωνικό δίκτυο. Για παράδειγμα, Guanxi αποτελεί κεντρική έννοια στην κινεζική κοινωνία (και άλλους πολιτισμούς της Ανατολικής Ασίας), οι οποίες μπορούν να συνοψιστούν ως τη χρήση των προσωπικών επιρροή. Η Guanxi μπορεί να μελετηθεί από μια κοινωνική προσέγγιση δικτύου.


Το φαινόμενο του μικρού κόσμου, είναι η υπόθεση ότι η αλυσίδα των κοινωνικών γνωριμιών που απαιτούνται για τη σύνδεση σε μια αυθαίρετη πρόσωπο σε άλλο πρόσωπο αυθαίρετη οπουδήποτε στον κόσμο, είναι συνήθως σύντομες. Η ιδέα οδήγησε στην περίφημη φράση έξι βαθμούς διαχωρισμού από τα αποτελέσματα της "μικρής πείραμα του κόσμου» το 1967 από τον ψυχολόγο Stanley Milgram. Στο πείραμα του Μίλγκραμ, ένα δείγμα των ατόμων στις ΗΠΑ κλήθηκε να κάνετε για να πάρετε ένα μήνυμα σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο-στόχο περνώντας κατά μήκος μιας αλυσίδας γνωριμίες. Η μέση διάρκεια των επιτυχημένων αλυσίδων αποδείχθηκε ότι ήταν περίπου πέντε ή έξι ενδιάμεσους στάδια διαχωρισμού (οι περισσότερες από τις χορδές στη μελέτη αυτή και δεν είναι πλήρεις). Οι μέθοδοι (και ηθική, καθώς και) της πείραμα του Μίλγκραμ αργότερα αμφισβητήθηκε από έναν αμερικανικό λόγιος, και κάποια άλλα ερευνητικά ευρήματα για την αναπαραγωγή του Μίλγκραμ έχουν διαπιστώσει ότι τα πτυχία των απαιτούμενων σύνδεση θα μπορούσε να είναι υψηλότερη. Ακαδημαϊκοί ερευνητές συνεχίζουν να διερευνήσουν το φαινόμενο αυτό, όπως η τεχνολογία του Διαδικτύου που βασίζονται επικοινωνίας έχει ολοκληρώσει τα συστήματα τηλεφωνικών και ταχυδρομικών διαθέσιμες σε περιόδους Μίλγκραμ. Μια πρόσφατη ηλεκτρονική μικρό πείραμα κόσμο στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, διαπίστωσαν ότι περίπου πέντε έως επτά βαθμούς του διαχωρισμού είναι επαρκείς για να συνδέετε δύο άτομα μέσω e-mail.


Συνεργασία διαγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταδείξουν καλές και κακές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Μια θετική σχέση μεταξύ δύο κόμβων δηλώνει μια θετική σχέση (φιλία, συμμαχία, χρονολόγηση) και μια αρνητική σχέση μεταξύ δύο κόμβων δηλώνει μια αρνητική σχέση (μίσος, οργή). Αυτές οι γραφικές παραστάσεις των κοινωνικών δικτύων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλέψει τη μελλοντική εξέλιξη του γραφήματος. Σε αυτά, υπάρχει η έννοια των κύκλων "ισορροπημένη" και "ισορροπημένη". Ένας κύκλος ισορροπίας ορίζεται ως ένα όταν το προϊόν της όλα τα σημάδια είναι θετικά. Ισορροπημένη γραφήματα αντιπροσωπεύουν μια ομάδα ανθρώπων με ελάχιστες πιθανότητες αλλαγή στις απόψεις τους σχετικά με τους άλλους στην ομάδα. Ασύμμετρη γραφήματα αντιπροσωπεύουν μια ομάδα του ατόμου που είναι πιθανό να αλλάξει τις απόψεις τους για τους άλλους στην ομάδα τους. Για παράδειγμα, σε μια ομάδα 3 ατόμων (Α, Β και Γ), όπου Α και Β έχουν μια θετική, Β και C έχουν ένα θετικό, αλλά C και Α, έχουν αρνητική σχέση, είναι ένας κύκλος ανισορροπία. Αυτή η ομάδα είναι πολύ πιθανό να γίνει ένα ισορροπημένο κύκλο, όπως η Β έχει μόνο μια καλή σχέση με το Α, και οι δύο Α και Β έχουν αρνητική σχέση με τον Γ. Χρησιμοποιώντας την έννοια της ισόρροπης και ασύμμετρες κύκλους, μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της εξέλιξης ενός κοινωνικού δικτύου γράφημα.


Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η ευτυχία έχει την τάση να συσχετίζονται με τα κοινωνικά δίκτυα. Όταν ένα άτομο είναι ευτυχισμένο, στενοί φίλοι έχουν μια πιθανότητα 25 τοις εκατό, επίσης, να είναι πιο ευτυχισμένοι. Επίσης, οι άνθρωποι στο κέντρο της ένα κοινωνικό δίκτυο τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι στο μέλλον από αυτά στην περιφέρεια. Στα δίκτυα μελετήθηκαν παρατηρήθηκαν και στις δύο ομάδες των ευτυχισμένων ανθρώπων και ομάδες ανθρώπων δυσαρεστημένοι, με μια σειρά από τρεις βαθμούς διαχωρισμού: η ευτυχία ενός ατόμου που σχετίζεται με το επίπεδο της ευτυχίας των φίλων των φίλων των φίλων.


Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ανθρώπινα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να έχουν μια γενετική βάση. Χρησιμοποιώντας ένα δείγμα των διδύμων από τη διαχρονική μελέτη της Εφηβικής Υγείας Εθνικό διαχρονική μελέτη της Εφηβικής Υγείας, διαπιστώθηκε ότι η εν βαθμού (αριθμός των φορών που ένα πρόσωπο ονομάζεται ως φίλος), μεταβατικότητα (η πιθανότητα ότι οι δύο φίλοι φίλους του άλλου), καθώς και μεσιτεία και την κεντρική (ο αριθμός των βρόχων του δικτύου που περνάει μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο) είναι σημαντικά κληρονομικές. Τα υπάρχοντα μοντέλα του σχηματισμού του δικτύου δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτή εγγενή διακύμανση, οπότε οι ερευνητές προτείνουν ένα εναλλακτικό μοντέλο «Προσέλκυση και Παρόν", το οποίο μπορεί να εξηγήσει τα κληρονομικά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθρώπινων κοινωνικών δικτύων.


Κοινωνική δικτύωση


Το βλαστικό λογισμικό κοινωνικής δικτύωσης μέρος της θεωρίας των έξι βαθμών χωρισμού, σύμφωνα με την οποία όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη συνδέεται με όχι περισσότερο από έξι άτομα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ είναι γνωστή ως έξι patentpor βαθμούς οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει τη φυλή και το LinkedIn. Υπάρχουν πολλά άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που καλύπτει την τεχνολογία για την αυτοματοποίηση της δημιουργίας δικτύων και εφαρμογών που σχετίζονται με αυτά.


Αυτά τα κοινωνικά δίκτυα που βασίζονται στη θεωρία των έξι βαθμούς, έξι βαθμούς χωρισμού είναι η θεωρία ότι ο καθένας στη Γη μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στον πλανήτη μέσα από μια αλυσίδα γνωριμιών, η οποία δεν έχει περισσότερα από έξι μεσάζοντες . Η θεωρία προτάθηκε για πρώτη φορά το 1929 από την ουγγρική Karinthy συγγραφέα Frigyes σε ένα διήγημα που ονομάζεται Αλυσίδες. Η ιδέα βασίζεται στην ιδέα ότι ο αριθμός των γνωστών αυξάνεται εκθετικά με τον αριθμό των κρίκων στην αλυσίδα, και μόνο ένας μικρός αριθμός των συνδέσεων είναι απαραίτητη για όλους τους γνωστούς γίνεται σε ολόκληρο τον ανθρώπινο πληθυσμό.


Ο όρος κοινωνικό δίκτυο πλάθεται κυρίως Βρετανοί ανθρωπολόγοι John Barnes και Elizabeth Bott, γιατί γι 'αυτούς ήταν απαραίτητο να εξετάσει εξωτερικές σχέσεις στην οικογένεια, κατοικία ή την κοινωνική ένταξη της ομάδας.


Οι στόχοι που οδήγησαν στη δημιουργία των δικτυακών τόπων κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά, κυρίως, είναι να σχεδιάσει μια εικονική αλληλεπίδραση, στην οποία εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επικεντρώθηκε με διαφορετικά συμφέροντα.


Επίσης, αντικατοπτρίζεται στο βιβλίο "Six Degrees: Η Επιστήμη του συνδεδεμένου Εποχής» του κοινωνιολόγου Duncan Watts, και εξασφαλίζει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση ο καθένας στον κόσμο μέσα σε μόλις έξι "λυκίσκος".


Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, κάθε πρόσωπο που γνωρίζει κατά μέσο όρο, μεταξύ φίλων, την οικογένεια και τους συναδέλφους ή το σχολείο, περίπου 100 άτομα. Εάν ο καθένας από αυτούς τους φίλους ή γνωστούς κοντά σχετίζεται με άλλα 100 άτομα, ο καθένας μπορεί να περάσει ένα μήνυμα σε 10.000 ανθρώπους ζητώντας απλώς έναν φίλο για να περάσει το μήνυμα στους φίλους σας.


Αυτά τα 10.000 άτομα θα επικοινωνήσετε δεύτερο επίπεδο, ένα άτομο δεν ξέρει, αλλά μπορείτε εύκολα να μάθετε, ζητώντας από τους φίλους και την οικογένειά του παρόντος, και ότι χρησιμοποιείται συχνά για να κατέχει μια θέση εργασίας ή να κάνετε μια αγορά. Όταν ρωτήσαμε κάποιον, για παράδειγμα, εάν ξέρετε έναν γραμματέα που ενδιαφέρονται να εργαστούν τραβούν τα άτυπα κοινωνικά δίκτυα που λειτουργούν στην κοινωνία μας. Το επιχείρημα αυτό σημαίνει ότι οι 100 φίλοι του κάθε ατόμου δεν είναι αμοιβαία φίλοι. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των επαφών του δεύτερου επιπέδου θα είναι σημαντικά μικρότερη από 10.000, γιατί είναι πολύ συνηθισμένο να έχουν κοινούς φίλους σε κοινωνικά δίκτυα.


Αν αυτά είναι γνωστό 10.000 άλλα 100, το δίκτυο θα επεκταθεί σε 1.000.000 άτομα που συνδέονται σε ένα τρίτο, σε 100.000.000 στο τέταρτο επίπεδο, πέμπτο επίπεδο, σε 10 δισεκατομμύρια και σε 1.000.000.000.000 έκτο επίπεδο. Σε έξι βήματα, και τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες, θα μπορούσε να στείλει ένα άτομο οπουδήποτε στον κόσμο.


Προφανώς τα περισσότερα βήματα θα πρέπει να δώσουμε, πιο μακρινό θα είναι η σύνδεση μεταξύ δύο ατόμων και την επικοινωνία πιο δύσκολη. Διαδίκτυο, όμως, έχει εξαλείψει ορισμένα από αυτά τα εμπόδια δημιουργώντας πραγματικό κόσμο των κοινωνικών δικτύων, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα τμήματα των καλλιτεχνών επαγγελματίες, κλπ..


Στις αρχές της δεκαετίας του 50, Ithiel de Sola Pool (MIT) και Manfred Kochen (IBM), έθεσε ως στόχο να αποδείξει τη θεωρία μαθηματικά. Παρά το γεγονός ότι ήταν σε θέση να αναφέρει το ζήτημα «δεδομένου ενός συνόλου Ν ανθρώπων, ποια είναι η πιθανότητα ότι κάθε μέλος αυτών των Ν είναι συνδεδεμένα σε ένα άλλο μέλος μέσω Κ1, Κ2, Κ3, ..., συνδέσεις kn;" Μετά είκοσι χρόνια ήταν ακόμη σε θέση να επιλύσει το πρόβλημα με τη δική σας ικανοποίηση.


Το 1967, Αμερικανός ψυχολόγος Stanley Milgram, επινόησε ένα νέο τρόπο για να δοκιμάσει τη θεωρία, την οποία αποκάλεσε "το μικρό πρόβλημα κόσμο." Το μικρό κόσμο πείραμα του Μίλγκραμ αφορούσε την τυχαία επιλογή από διάφορα άτομα από το Midwest να στείλετε καρτ-ποστάλ σε έναν ξένο που βρίσκεται στη Μασαχουσέτη, που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά. Οι αποστολείς γνώριζαν το όνομα του παραλήπτη, το επάγγελμα και την κατά προσέγγιση θέση. Τους είπαν να στείλει το πακέτο σε ένα πρόσωπο που γνωρίζουν άμεσα και να πιστεύω ότι ήταν το πιο πιθανό θα ήταν, όλοι οι φίλοι του, να γνωρίζει απευθείας στον δικαιούχο. Αυτό το άτομο θα κάνει το ίδιο και ούτω καθεξής μέχρι το πακέτο είχε παραδοθεί προσωπικά στον τελικό τους προορισμό.


Αν και οι συμμετέχοντες αναμένεται η αλυσίδα περιλαμβάνει τουλάχιστον τις εκατοντάδες των μεσαζόντων, η παράδοση του κάθε πακέτου μόνο πήρε, κατά μέσο όρο, μεταξύ πέντε και επτά μεσάζοντες. Μίλγκραμ ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο "Ψυχολογία Σήμερα» και ενέπνευσε τη φράση έξι βαθμούς του διαχωρισμού.


Η κοινωνική Στο ιστολόγιο του λογισμικού ομαδοποιούνται 120 ιστοσελίδες σε 10 κατηγορίες, και QuickBase έχει επίσης αναπτύξει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κοινωνική δικτύωση.


Η προέλευση των κοινωνικών δικτύων χρονολογείται τουλάχιστον από το 1995, όταν ο Randy Conrads δημιουργεί την classmates.com ιστοσελίδα. Αυτό το κοινωνικό δίκτυο προορίζεται για τους ανθρώπους να ανακτήσουν ή να διατηρήσουν επαφή με τους πρώην συμμαθητές, κολλέγιο, κ.λπ..


Το 2002 άρχισαν να εμφανίζονται ιστοσελίδες που προωθούν τη σύνδεση των δικτύων κύκλους amigosen όταν ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις σχέσεις σε εικονικές κοινότητες, και έγινε δημοφιλής το 2003 με την άφιξη των τόπων όπως το MySpace ή Xing. Υπάρχουν πάνω από 200 δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, αν και το Friendster υπήρξε ένας που έχει χρησιμοποιήσει τον καλύτερο τρόπο την τεχνική του κύκλου των φίλων. Η δημοτικότητα αυτών των τοποθεσιών αυξήθηκε ραγδαία και οι μεγάλες εταιρείες έχουν εισέλθει στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, η Google ξεκίνησε το Orkut στις 22 Ιανουαρίου, 2004. Άλλες μηχανές αναζήτησης όπως KaZaZZ! Yahoo και κοινωνικά δίκτυα που έχουν δημιουργηθεί το 2005.


Σε αυτές τις κοινότητες, ένας αρχικός αριθμός των συμμετεχόντων στέλνουν μηνύματα στα μέλη της δικής τους κοινωνικό δίκτυο, καλώντας τους να ενταχθούν στο χώρο. Νέα συμμετέχοντες επαναλάβετε τη διαδικασία, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των μελών και των συνδέσμων του δικτύου. Οι ιστοσελίδες προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη ενημέρωση του βιβλίου διευθύνσεων, ορατό προφίλ, η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέες συνδέσεις μέσω των υπηρεσιών υποδοχής και τις λοιπές μορφές της κοινωνικής δικτύωσης σε απευθείας σύνδεση. Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν επίσης να δημιουργηθούν γύρω από τις επιχειρηματικές σχέσεις.


Εργαλείων ΤΠΕ για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των online κοινωνικά δίκτυα («κοινωνικό λογισμικό»), που λειτουργούν σε τρεις περιοχές, «η 3Cs" cross-
§ Επικοινωνίας (βοήθεια μας να μοιραστούμε τη γνώση).
§ Κοινότητα (μας βοηθήσει να βρούμε και την ενσωμάτωση των κοινοτήτων).
§ Συνεργασία (να μας βοηθήσει να κάνουμε πράγματα μαζί).


Η δημιουργία επαφών σε συνδυασμό (blended δικτύωσης) είναι μια προσέγγιση με κοινωνικό δίκτυο που συνδυάζει σε απευθείας σύνδεση και σε πραγματικό κόσμο για να δημιουργήσει ένα μίγμα. Ένα κοινωνικό δίκτυο ανθρώπων που συνδυάζεται αν αποδειχθεί μέσω πρόσωπο με πρόσωπο και εκδηλώσεων σε απευθείας σύνδεση κοινότητα. Τα δύο στοιχεία μίγμα αλληλοσυμπληρώνονται. Δείτε επίσης Κοινωνική υπολογιστών.


Κοινωνική δικτύωση για το Διαδίκτυο θα εξακολουθήσουν να προχωρήσουν γρήγορα, ειδικά σε ό, τι έχει ονομάζεται Web 2.0 και Web 3.0, και μεταξύ τους, περιλαμβάνουν ένα νέο φαινόμενο που επιδιώκει να βοηθήσει τους χρήστες σε αγορές τους στο Διαδίκτυο: κοινωνική δικτύωση αγορές. Κοινωνική δικτύωση ψώνια προσπαθήστε να γίνει ένας τόπος για τη διαβούλευση και την αγορά. Ένας χώρος όπου οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με τα προϊόντα που σας ενδιαφέρει, διαβάζουν και να γράφουν σχόλια, ψηφίστε τα αγαπημένα προϊόντα τους, να πληρούν τους ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα και, φυσικά, να αγοράσει το προϊόν σε τα μεγαλύτερα καταστήματα με ένα μόνο κλικ. Η τάση αυτή έχει ένα όνομα, που ονομάζεται αγορών 2,0.


Τυπολογία της κοινωνικής δικτύωσης


Δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των δημιουργών, προτείνοντας ένα συγκεκριμένο τύπο. Σε μερικές περιοχές του ιδίου τύπου που κάποτε χρησιμοποιήθηκε για τις πύλες, τους χωρίζουν σε οριζόντια και κάθετη: Οριζόντια: επιδιώκουν να παρέχει εργαλεία για την αλληλεπίδραση σε γενικές γραμμές: Facebook, Google +, Hi5, Bebbo. Κάθετη ανά τύπο χρήστη: στόχος ένα συγκεκριμένο κοινό, για παράδειγμα, επαγγελματικές Linkedin, MyCatSpace εραστές γατών, κλπ. Κάθετη ανά δραστηριότητα: όσοι προωθούν μια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Βίντεο στο YouTube, Twitter microblogging, καταστήματα και πολλά άλλα.


Μετρήσεις (μέτρα) στην ανάλυση των κοινωνικών δικτύων


Διαμεσολάβηση


Ο βαθμός στον οποίο ένας κόμβος βρίσκεται μεταξύ άλλων κόμβων σε ένα δίκτυο. Το μέτρο αυτό λαμβάνει υπόψη τη συνδεσιμότητα των γειτόνων του κόμβου, δίνοντας μεγαλύτερη αξία στους κόμβους που συνδέουν ομάδες. Το μέτρο αυτό αντανακλά τον αριθμό των ατόμων που ένα πρόσωπο που συνδέονται έμμεσα με την άμεση σύνδεσή τους.


Σύνδεση


Ένα ομόλογο μπορεί να ενεργοποιείται εφόσον υποδοχή κατάργησή τους προκαλεί τα σημεία σύνδεσης μετατραπεί σε διάφορα συστατικά στοιχεία ενός γραφήματος.


Centrality


Το μέτρο αυτό δίνει μια γενική ιδέα για την κοινωνική δύναμη του ενός κόμβου με βάση το πόσο καλά "σύνδεση" είναι στο δίκτυο. «Διαμεσολάβηση», «Η εγγύτητα" και "βαθμός" είναι όλα τα μέτρα της κεντρικότητας.


Συγκέντρωση


Η διαφορά μεταξύ του αριθμού των συνδέσεων για κάθε κόμβο χωρίζεται από τη μέγιστη δυνατή διαφορά. Ένα κεντρικό δίκτυο, θα έχουν πολλά από τους δεσμούς της διασκορπισμένα γύρω από ένα ή μερικά κομβικά σημεία, ενώ ένα αποκεντρωμένο δίκτυο είναι εκείνο στο οποίο υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ του αριθμού των συνδέσεων κάθε κόμβος διαθέτει.


Εγγύτητα


Ο βαθμός στον οποίο ένα άτομο είναι κοντά σε όλους τους άλλους σε ένα δίκτυο (άμεσα ή έμμεσα). Αντανακλά τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω του "δικτύου κουτσομπολιά" των μελών του δικτύου. Έτσι, η εγγύτητα είναι το αντίστροφο του αθροίσματος των ελαχίστων αποστάσεων μεταξύ κάθε ατόμου και ενός από τους άλλους στο δίκτυο. (Δείτε επίσης: Proxemics). Η συντομότερη διαδρομή είναι επίσης γνωστή ως «γεωδαιτικής απόστασης".

Συντελεστής ομαδοποίησης


Ένα μέτρο της πιθανότητας ότι δύο άτομα που συνδέονται σε έναν κόμβο να προσυπογράψουν. Ένα υψηλότερο συντελεστή ομαδοποίησης δείχνει μεγαλύτερη "απαλλαγούμε".


Συνοχή


Ο βαθμός στον οποίο οι παράγοντες που συνδέονται άμεσα μεταξύ τους με συνεκτικό δεσμό. Οι ομάδες αναγνωρίζονται ως «κλίκες», αν κάθε άτομο συνδέεται άμεσα με τον άλλο, «κοινωνικούς κύκλους», αν υπάρχει λιγότερη αυστηρότητα σε άμεση επαφή και αυτό είναι ασαφής, ή τμήματα της διαρθρωτικής συνοχής, εάν απαιτούμενη ακρίβεια.


Βαθμός


Μετρώντας τον αριθμό των συνδέσεων με άλλους φορείς του δικτύου. Δείτε επίσης πτυχίο (θεωρία γραφημάτων).


(Σε ατομικό επίπεδο) Πυκνότητα


Ο βαθμός της σχέσης του εναγομένου να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο / ποσοστό των δεσμών μεταξύ της μνείας ενός ατόμου. Η πυκνότητα του δικτύου ή πυκνότητα είναι το ποσοστό των συνδέσεων σε ένα δίκτυο σε σχέση με το σύνολο των πιθανών δεσμών (αραιά σε σχέση με πυκνά δίκτυα)

Canalblog - Canalblog2


Κεντρικότητα της ροής διαμεσολάβησης


Ο βαθμός στον οποίο ένας κόμβος συμβάλλει με το ποσό της μέγιστης ροής μεταξύ όλων των ζευγών μας (εκτός από αυτόν τον κόμβο).


Ιδιοδιάνυσμα κεντρικότητα (Vector Auto)


Ένα μέτρο της σημασίας ενός κόμβου σε ένα δίκτυο. Αναθέτει σε σχέση βαθμολογίες σε όλους τους κόμβους του δικτύου με βάση την αρχή ότι οι συνδέσεις με τους κόμβους που έχουν υψηλή βαθμολογία συμβάλλουν περισσότερο στη βαθμολογία του κόμβου.

Publicité
Publicité
Commentaires
Canal Blog
Publicité
Archives
Publicité